Kotor Varoš dobio novu zgradu Opštinske uprave

28.11.2022.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je nova zgrade Opštinske uprave u Kotor Varošu jedna od najljepših upravnih zgrada u Republici Srpskoj.

Dodik je istakao da je otvaranjem nove zgrade Opštinske uprave iz Kotor Varoša poslata simbolična poruka da će sada biti još funkcionalnija, sa željom da se strani investitori i brojni privrednici osjećaju prijatno.

“Čestitam načelniku i njegovim saradnicima što su se u teška vremena pandemije i drugih nepredviđenih okolnosti odlučili da izgrade ovakav reprezentativan objekat na ponos svih građana ove lokalne zajednice, ali i onih koji dolaze iz drugih sredina i ovdje rade, privređuju i borave”, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, ovo je značajan poslovni korak, a važnu stvar predstavlja činjenica da su svi uložili maksimum napora da Kotor Varoš postane još bolje mjesto za život.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan izjavio je da je izgradnjom zgrade riješen višegodišnji nedostatak adekvatnog prostora za opštinske službe koje su do sada bile smještene u neuslovnim prostorima na više lokacija.

“Izgradnjom novog objekta Opštinske uprave sve službe će biti pristupačnije u pogledu pružanja usluga i investicionih potencijala, dostupnosti informacija i proaktivnosti u rješavanju zahtjeva privrednika. Građani Kotor Varoša su dobili reprezentativan objekat, koji predstavlja simbol grada”, kaže Sakan.

Prema njegovim riječima, danas su građani Kotor Varoša svjedočili istorijskom momentu, jer će novi objekat biti zalog za mlađe generacije i mjesto na kojem će se svakom nastojati pomoći u rješavanju bilo kakvog problema.

“Željeli smo pokazati da imamo smjelosti, znanja, volje i radnog poleta da realizujemo projekat kojim ćemo se, korak po korak, približavati standardima i tokovima koji postoje u savremenim evropskim državama”, zaključio je Sakan.

Dodik i Sakan danas su svečano otvorili novu zgradu Opštinske uprave u koju je uloženo 4,5 miliona KM, od čega je Vlada Srpske obezbijedila 300.000 KM.

Riječ o objektu od 2.360 metara kvadratnih korisne površine koji ima suteren, prizemlje i tri sprata.

U podrumskom dijelu objekta obezbijeđene su podzemne garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica.

Kamen temeljac za novu zgradu opštine položen je u septembru 2019. godine.

Podijeli: