Кристијан Аманпур годинама лажно извјештава

03.10.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да новинарка Си-Ен-Ена Кристијан Аманпур годинама лажно извјештава, умјесто да иде у пензију, али да је очигледно да је у кондицији држи мржња према Србима.

Додик је истакао да је Аманпурова сподоба која годинама вршља по свијету и да јој је предсједник Србије Александар Вучић добро рекао да му не ставља у уста своје ставове.

Коментаришући питање које је о њему Аманпурова поставила Вучићу, Додик се рекао да је прије 30 година имао прилику да са њом разговара, истакао њену острашћеност према Србима што зна и Вучић.

– Треба примјетити да је Вучић пристао да разговара са њом у потпуно неповољним околностима, односно са неким ко је тешки лажљивац и доказани антисрбин и лобиста. Лагала је много пута у својим извјештајима – додао је Додик.

Подсјетио је на лаж Си-Ен-Ена и Аманпурове да су Срби убили 300.000 муслимана и силовали 60.000 њихових жена.

– Сада знамо да је укупно у БиХ страдало 93.000 људи. На бази њених лажи конципирана је америчка политика тог времена која је била негативна према Србији и Србима – каже Додик.

Навео је да се Аманпурова враћа на мјесто свог злочина и лажи да би постављала питања о Косову, те упитао зар није јасно да Срби не прихватају Косово као независно и да су људи тамо спремни да се боре?

– Увијек је Србија крива и жели се да буде слаба, а то желе и Српској. Таква Србија одговара народима у окружењу и неким великим силама, а на њихову жалост Србија је све јача. Зато су из нафталина извуклу Аманпурову – закључио је Додик.

Подијели: