Мандић у изјави за поједине медије слагао све

18.09.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је просто невјероватно како су сви душебрижници потрчали да повјерују Момчилу Мандићу, који је у изјави за поједине медије “дословно слагао све” о догађају у вези са савјетником предсједника Браниславом Окуком у Требињу.

“Да није трагично, било би комично, јер је све супротно од телевизијске изјаве и медијског спина. Мандић је сам под пуном материјалном и кривичном одговорношћу потписао. Чињенице су јасне и документоване, Мандић је покушао да нападне с лицем, или тачније више њих, Окуку у Требињу, који није извлачио никакав пиштољ. Вербални сукоб имао је за циљ да докаже Мандићеву моћ у намјери да вршља по Републици Српској како он мисли да треба и да дијели правду према свима који нису по његовим мјерилима, овај пут то није прошло, као што неће ни у будућности”, навео је Додик.

Он је истакао да је апсурдно доводити у исти контекст патриотизам Окуке и Мандића.

“Први је Републику Српску натопио крвљу као један од ратних команданата у Специјалној бригади полиције, а други је параноичан и пресуђени криминалац који глуми невинашце. Није ово Мандићу први сукоб с ратним командантима. Ваљда грижа савјести ратних профитера доводи до замјене теза у мјерилима вриједности”, навео је Додик на друштвеној платформи “Икс”.

Додик је истакао да је Република Српска безбједна за све њене грађане и никакве структуре и сумњива лица неће моћи то да угрозе.

Подијели: