Марфи ће до краја године отићи из БиХ

24.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи није толико моћан, те да ће га САД до краја године повући са ове функције.

“Марфи ће отићи из БиХ до краја ове године, а без обзира мијешале се САД или не, усвајаћемо политичке одлуке”, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Додик је навео да је Марфи спекулант и да о његовом односу према Србима најбоље говори то да, када дође у Доњу Градину, гдје се обиљежава Дан сјећања на жртве усташког злочина-геноцида у концентрационом логору Јасеновац, неће да каже да је убијено 500.000 Срба, него да су убијени антифашисти.

Он је упитао како Америка може да се мијеша у унутрашња питања БиХ и Републике Српске – да ли мисле да овдје шаљу трупе? “Ево изволите, али ми ћемо доносити политичке одлуке”, поручио је Додик.

Он је нагласио да су у Амбасади САД у БиХ 95 одсто службеника муслимани из Сарајева.

“Шеф прес-службе те амбасаде је муслиманка из Сарајева, која све пише и прави атмосферу. Нико није луд да улази у сукоб с Америком, али наша порука је да су прекардашили сваку мјеру и да неће моћи овдје ништа да нам одређују и да је њихово вријеме прошло”, рекао је Додик.

Додик је напоменуо да је Америка јака држава и да би могла послати и дрон изнад његове куће и стријељати га.

“На крају крајева, то су и радили на многим мјестима у свијету. Мислите да је Милорад Додик престрављен тиме? Нисам, радите”, поручио је Додик.

Додик је истакао и да нема ништа против да му САД блокира рачуне и поновио да у тој држави нема никакав рачун, нити имовину.

“Али знам из опозиције неке који имају тамо имовину”, рекао је Додик.

Подијели: