Марфи – креатор наводних проблема, поред таквих пријатеља не требају нам непријатељи

14.10.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да откако су САД основале дипломатско представништво никада нису послале горег амбасадора у БиХ од актуелног Мајкла Марфија о којем и дипломате других земаља мисле исто што он као предсједник Српске јавно говори.

– Марфи је обични смутљивац, лажов и манипулант. Каже да се не осјећа угроженим од грађана Републике Српске, што нико није ни тврдио. Но, истина је да су грађани Републике Српске угрожени од његовог дјеловања у БиХ – нагласио је Додик.

На питање Срне да прокоментарише Марфијеву изјаву да иако би предсједник Републике Српске волио да, како каже, вјерује да говори у име свих становника Републике Српске, он то не чини, Додик је одговорио да ће као легално бирани предсједник Репубулике Српске и убудуће износити политичке ставове који одражавају већинско расположење у Српској јер је већински и биран и упитао да ли Марфи мисли да би он требало да говори у име грађана Републике Српске.

– Што се тиче његовог мишљења да сам у проблемима, проблеми који ме наводно чекају креирао је управо Марфи, па је комично кад каже да он у томе не би учествовао. Нема више у чему да учествује, све је већ урадио – креирао правосудни циркус, одредио извођаће, написао и оптужницу и пресуду. Поред таквих `пријатеља` шта ће нам непријатељи?! – поручио је Додик.

Подијели: