Марфи нескривено жели да у БиХ дође до нестабилности

24.01.2024.

Заиста не знам с којим правом америчка Амбасада даје оцјене о интегритету изборног процеса у БиХ. Све док не кажете да ли постоји посланички клуб Мајкла Марфија с којим треба да се договарамо о нашим законима, мијешање у политичке процесе и договоре унутар БиХ је, у најмању руку безобразнo, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Он је истакао да Амбасада САД данашњим саопштењем шаље недвосмислену поруку: “Ми хоћемо овдjе да се питамо и одлучујемо. Немају шта представници три народа да се договарају, биће како ми кажемо. Избори нису прилика да Срби, Бошњаци и Хрвати изаберу представнике који ће радити за њихове интересе, већ који ће нама служити”.

– Тешко ми је да се отмем утиску да Марфи нескривено жели да у БиХ дође до нестабилности. Посебно је интересантно да нам о интегритету изборног процеса прича Мајкл Марфи који је делегиран од стране администрације након чијег избора смо свједочили највећој кризи у САД, упаду у Капитол и одсуству примопредаје власти. Нажалост, свједочили смо и људским жртвама – навео је Додик на друштвеним мрежама.

Он је навео да сада када је Америка надомак нове изборне кризе, екипа Мајкла Марфија покушава да држи придике о интегритету изборног процеса.

– Саберите се – поручио је Додик.

Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је да ова странка остаје при договору постигнутом 18. јануара.

– Позивамо све остале странке које су учествовале у договору да се изјасне о томе остају ли при њему након нелегитимног мијешања америчке Амбасаде – навео је Додик.

Подијели: