Милан Јелић оставио неизбрисив траг у историји Српске, поносни на његов лик и дјело

30.09.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је Милан Јелић оставио неизбрисив траг и немјерљив допринос стабилизацији и развоју Српске, јачању и очувању њених институција, и стога и данас, 16 година од његове смрти, чувамо сјећање на овог великог човјека, политичара, привредника и спортисту.

Додик је рекао да је Милан Јелић, некадашњи предсједник Републике Српске, био личност у којој су уједињене све врлине које красе једног човјека – људскост, храброст, поштење, чврст карактер, хуманост и оданост домовини и свом народу.

– Свима нама Милан је био и остао трајна успомена и сјећање. Поносни смо на његов лик и дјела, која остају да вјечно свједоче колико је био посвећен свима – прије свега, својој породици, пријатељима, својим Модричанима и свим грађанима Републике Српске – истакао је Додик поводом годишњице смрти некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Иако је прошло 16 година од његове смрти, рекао је Додик, сјећање на Милана не блиједи, а туга не престаје о чему свједочи и редовно окупљање бројних пријатеља, сарадника и поштовалаца његовог рада и животног дјела на мјесту вјечног почивања.

– Учинио је много за Републику Српску и зато Српска и њени грађани никада неће заборавити свог предсједника Милана Јелића. Његов вјечни оптимизам и неисцрпна енергија до задњег тренутка били су и биће наша покретачка снага и подстрек да стварамо љепшу, бољу и просперитетнију Републику Српску, баш онако како је Милан замишљао – навео је Додик.

Подијели: