Млади никада да не одустају, побједа императив политичког дјеловања

10.09.2023.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик честитао је новоизабраном предсједнику Младих социјадемократа /МСД/ Ивони Пејашиновић и члановима Главног одбора МСД-а, као и свим учесницима Изборне конференције на доброј организацији овог скупа, уз поруку да никада не одустају и да је побједа императив политичког дјеловања.

“Млади никада не треба да одустају од бављења политиком. Увијек ћу бити подршка вашим идејама које воде напретку Републике Српске. Немојте заборавити да је ваш превасходни задатак да завршите школовање и оспособите се за будућност и обавезе које вас очекују у приватном и професионалном животу”, рекао је Додик у обраћању учесницима Изборне конференције МСД-а на Јахорини.

Он је истакао да се СНСД увијек борио за српску кућу – Републику Српску, те истакао да је онај ко то нема вјечити путник.

Према његовим ријечима, важно је да су млади посвећени и да не одустају, јер је то кључно за бављење политиком и обрачун са многим изазовима.

“Ваш програм је дивно срочен, имате дивног предсједника и вјерујем да млади социјалдемократи, заједно са нама старијима, можемо да истрајемо на путу СНСД-а који тежи јакој, стабилној и слободној Републици Српској”, рекао је Додик, који је и предсједник Републике Српске.

Он је истакао да је политичка елита та која мора да свако друштво води напријед.

Додик је најавио да ће се на наредном Сабору СНСД-а поново кандидовати за предсједника СНСД-а.

Он је подсјетио младе колеге да је политичку каријеру почео као посланик, али и као бунтовник.

Предсједник СНСД-а поздравио је све госте и званице, а посебно пријатеље из Србије и Кине.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас на Јахорини, након изборне конференције Младих социјалдемократа /МСД/, да ова политичка партија има омладински погон, веома свјестан потребе политичког организовања и методологије која то обезбјеђује, те поручио да млади људи треба да јачају патриотску свијест и боре се за Републику Српску по њиховој мјери.

“Моја генерација се борила за Републику Српску онако како је било могуће, а они треба да се боре за Републику Српску по њиховој мјери”, рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да је циљ да младе генерације буду посвећене креацијама у политичком смислу – јединством, програмским циљевима, активизмом и свиме што је данас речено овдје.

“Генерација у отаџбинском рату и ми који смо послије тога руководили Републиком Српском били смо суочени са пуно изазова, много проблема, пуно непријатељског окружења и са пуно тога што смо носили из прошлости. Желимо да младе генерације ослободимо тога”, нагласио је Додик.

Он је изразио задовољство због добре манифестације снаге и моћи СНСД-а, која се огледа у окупљању.

“Та снага се огледа у чињеници да смо овдје, код младих, у нашој партији обезбиједили структуру која је јединствена, једногласно је изабрала Главни одбор, новог предсједника младих”, рекао је Додик.

Он је рекао да је поносан и да су млади СНСД-а дали већ неколико министара, начелника, градоначелника.

“Ми смо од 44 општине у готово 30 имали људе од 35 до 38 година што говори о томе да је организовање рада у оваквој структури апсолутно корисно и може да послужи и друштву, и младој генерацији данас”, нагласио је Додик.

Он је честитао Ивони Пејанишовић, која је данас изабрана за предсједника Младих социјалдемократа, наводећи да је показала програмско јединство на циљевима који су веома осмишљени и данас предочени.

“Могу да јој замјере и озбиљне политичке конструкције које данас имамо на овим просторима у погледу озбиљности, приступа теми, сложеним програмским циљевима и свему што сам данас видио и био одушевљен”, истакао је Додик.

Он је рекао да очекује да Ивона и њен тим на најпрактичнији начин предлажу и од државних органа траже реализацију политика за јачање прије свега патриотске свијести код младих људи, повећање степена образовања, да се кроз образовну структуру елиминишу све декаденције из прошлости, да се креирају политике које ће више охрабрити младе да живе на овим просторима.

“Моје увјерење је да је ово најбоље мјесто и за младе. Када одете негдје далеко, тамо сте нико и ништа”, рекао је Додик.

Подијели: