Млади социјалдемократи – будућност и огромна снага

31.03.2023.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да је ова политичка партија посебно поносна на младе социјалдемократе зато што представљају будућност и огромну снагу.

“Наша оперативна способност се заснива на вјештинама младих. У садашње вријеме проблем комуникације међу генерацијама скоро је непремостив, јер на један начин комуницирају они од 20 или 30 година, а на сасвим другачији старији”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци, гдје је у току сједница Главног одбора Младих социјалдемократа.

Он је навео да Млади социјадемократи имају задатак да организују своје унутарстраначке изборе, за шта ће бити усвојен оперативни план.

“Слушамо наше младе, а они су инкорпорисани у највише органе власти. Предсједник младих је члан Колегијума странке, а чињеница да смо најмасовнија организација младих говори о томе да су они задовољни статусом који имају”, рекао је Додик.

Вршилац дужности предсједника Младих социјадемократа Ивона Пејашиновић каже да ова организација дјелује у свим општинама и градовима у Српској.

“Трудимо се да будемо посвећени сваком младом човјеку који жели да се политички активира. Поносни смо на акције које спроводимо, а односе се на помоћ онима којима је најпотребнија и екологију. Настојаћемо да додатно побољшамо рад и будемо што квалитетнији, те да млади буду задовољни”, рекла је Пејашиновићева.

Она је навела да су млади социјалдемократи најбројнија организација у Српској.

Генерални секретар Младих социјадемократа Саша Максимовић навео је да ће млади на сједници Главног одбора усвојити закључке о новим политикама за младе људе и о њиховом запошљавању.

Сједници су присуствовали и потредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић, те генерални секретар странке Лука Петровић.

Подијели: