МУП Српске наставља са залагањем за безбједност Републике и њених грађана

07.07.2024.

Безбједносна ситуација у Републици Српској је стабилна, што је резултат добре сарадње руководства Српске, Владе и осталих институција, закључено је на састанку предсједника Српске Милорада Додика, премијера Радована Вишковића и руководства МУП-а.

Након састанка званични су присуствовали показној вјежби “Одговор на терористички напад на штићени објекат” коју су извели припадници Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије МУП-а Српске.

– Ово је доказ да су грађани у Републици Српској безбједни, али и да смо спремни чувати сигурност Српске и њених грађана. Уложили смо добар новац и то ћемо наставити да радимо. Осмислили смо план за изградњу станова у градовима и општинама гдје је то потребно и да помогнемо људима да ријеше своје стамбено питање и да се ангажују у служби за очување и одбрану Српске – рекао је Додик.

Додик је додао да су МУП Српске и Полиција једино што је остало након разваљивања Војске Републике Српске не само као структура која чува јавни ред и мир него и безбједност сваке ноћи и сваког дана.

– Ми то желимо и нескривено радимо у оквиру надлежности које има Полиција. Ми развијамо способности, наоружавамо се, набављамо опрему и наставићемо то да радимо – напомиње Додик.

Подијели: