На заједничкој сједници влада о многим пројектима из сфере економије

31.07.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће на заједничкој сједници влада Српске и Србије 4. августа у Бањалуци бити разговарано о многим пројектима из сфере економије, јер је доста питања која треба ријешити, односно подстакнути.

Додик је рекао да ће бити одржана прво сједница Савјета за примјену споразума о специјалним везама на којој ће бити предсједници Република и премијери, а потом ће услиједити заједничка сједница влада.

– Има много питања која треба да ријешимо, односно да подстакнемо, они су у сфери економије везано за иградњу инфраструктурних и енергетских објеката, трагамо за новим пројектима које треба да урадимо – рекао је Додик за РТС.

Додао је да ће бити ријечи о енергетским пројектима, “Бук Бијелој”, о ауто-путу који се заједнички гради до Бијељине и другим пројектима.

– Желимо максималну повезаност са Србијом и њиховим бизнисом, њиховом продукцијом – рекао је Додик.

Указао је да је често болно што се многе фирме из Србије региструју у Сарајеву, наводећи да тамо плаћају порезе, а у Српској врше продају, наводећи да тога нема код Хрвата.

– Промет роба се врши у Републици Српској, а тихи бојкот робе у Федерацији БиХ постоји – напоменуо је Додик.

Додик је подсјетио и да се и даље реализује пројекат да у сваком мјесту Србија изгради један објекат и у већини општина носи назив “Србија”, наводећи да је такав један вртић изграђен у Српцу и да постоји могућност да га заједно са предсједиком Александром Вучићем посјети приликом његове посјете Српској ове седмице.

Додик је рекао да је предсједник Александар Вучић уздигао Србију и да је њена снага примарни интерес Српске.

– Радујемо се сваком успјеху Србије – рекао је Додик и додао да Српска разумије политичке проблеме Србије.

Додик је рекао и да је захвалан Вучићу што Србија и Српска заједнички обиљежавају датуме који су од значаја за српску историју.

Подијели: