Национално одговорна политика је и чување институција Српске

23.09.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је Милану Миличевићу да је национално одговорна политика и чување институција Републике Српске на које је СДС из анимозитета према њему бацила камен.

Упитан да прокоментарише изјаву предсједника СДС-а Милана Миличевића да ће ова странка на политичку сцену вратити одговорну националну политику, Додик је изјавио Срни да када предсједник СДС-а каже да га на понашање у заједничким институцијама не обавезује став Народне скупштине Републике Српске, онда немамо проблем с национално неодговорном политиком, већ одсуством било какве националне политике.

Предсједник Српске је нагласио да нови предсједник СДС-а Милан Миличевић, умјесто флоскула о враћању одговорној националној политици, прво мора СДС вратити кући.

– Лутања о пробосанству су их извела из Републике Српске, одвојила од народа и великог броја чланства. Радујем се да ће у институције Републике Српске као саговорник доћи реформисан СДС. И ово моје очекивање је очекивање национално одговорног политичара – истакао је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Што се тиче Миличевићеве тезе о, како је рекао, договореној представи између предсједниканм Српске и Кристијана Шмита, Додик је позвао предсједника СДС-а да исту представу одигра и он, па да на суд не иде сам.

– Сводити нелегалан долазак њемачког политичара у БиХ на однос са Додиком је прворазредни национално неодговоран став. Бојим се да Миличевић не схвата шта се дешава или се просто плаши да схвати, јер у том случају би морао заузети другачији став. А овакав СДС нема став о најважнијим националним питањима – указао је предсједник Републике.

Подијели: