Након побједе Трампа релаксирали би се односи са Америком

26.01.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да се узда у побједу кандидата републиканаца на предстојећим предсједничким изборима у САД Доналда Трампа јер се он у ранијем мандату показао као рационалан и разуман политичар који се бори се за своју земљу не водећи ратове.

– Ми ћемо се за то јавно заложити – рекао је Додик у Бањалуци.

Он је појаснио да актуелна администрација САД, коју заступају и дипломате америчке Амбасаде у БиХ, представља неке рецидиве прошлости.

Додик је позвао све Србе у САД да гласају за Трампа ако, како каже, “нама желе добро”, јер би се након побједе Трампа релаксирали односи са Америком.

– Сматрам да је демократска структура Џозефа Бајдена у САД губитничка. Она је била погубна за обичног Американца и веома штетна за глобални свијет, јер су демократе спремне да изазивају ратове и сукобе – рекао је Додик.

Додик је истакао да нису тачне америчке приче да овдје постоји малигни руски утицај, иако са Запада, како каже, утичу на свако питање, многе медије, политичаре, те плаћају невладин сектор.

– Посвећени су да раде са правосудним установама како би се они бавили политичким процесима и тужакали оне који им не одговарају – рекао је Додик.

Подијели: