Настављамо борбу за Српску

16.11.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас у Бањалуци постхумна одликовања за борце Војске Републике Српске, који су одликовани поводом Видовдана – крсне славе ВРС, поручивши да се тако исказује патриотски однос према онима који су дали животе за Републику Српску.

Ријеч је о Медаљи заслуга за народ, односно за заслуге стечене у борби против непријатеља и допринос одбрани и ослобођењу Српске.

Додик је на уручењу одликовања у Палати Републике рекао да страдали борци нису и неће бити заборављени, истичући да их се Српска сјећа указајући им дужну пажњу.

– Важно је да наставимо оно што су они радили – борбу за Српску. Животи које су дали нису узалуд. Ускоро ћемо обиљежити Дан Републике и то је оно што Српска заслужује. Много је удараца на Српску да она изгуби значај, али наша борба за њен опстанак није лакша него у оружаном дијелу рата. Ми смо у сталној борби за Српску која данас, упркос свему, добро стоји и не попушта памтећи оне који су за њу дали највредније – живот. Живот би овдје био бесмислен ако нема Српске и ако она не би била видљива”, нагласио је Додик.

Додик је рекао да Српска жели унаприједити права борачке популације за шта улаже знатна средства у сарадњи са борачким организацијама.

– Република Српска је смислена и није изгубљена. Нећемо дозволити да од ње направе празну љуштуру. То се неће десити. Ово је трен у коме се рјешава и питање имовине Српске коју ћемо сачувати без обзира на статове странаца и политичког Сарајева – поручио је Додик у обраћању.

Предсједник Српске је рекао да се неће дозволити обесмишљавање Српске у оквиру БиХ, која је Србима морање.

– Жалимо за пропуштеним приликама да будемо слободна и независна држава. У том смислу предлажем да живимо једни крај других након свега што се десило и о томе треба јавно говорити без обзира на ставове странаца – навео је Додик.

Додик је истакао да Српска јасно говори шта хоће, а то је да неће да буде са онима који желе унитарну БиХ.

– Ако нема Српске, неће бити ни Срба на овим просторима – рекао је Додик.

Додик је рекао да је Српска трајна категорија која ће издржати све притиске захваљујући народу и свом вођству.

– А погинулим борцима нека је слава. Ми овдје морамо да бранимо позицију Српске, ВРС и њених најбољих синова. Живјели Српска и Србија – поручио је Додик.

Предсједник Српске је данас одређени број одликовања уручио и члановима борачких породица који исте раније нису преузели због објективних разлога.

Подијели: