Неће бити стране управе над Српском

29.09.2022.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да су кандидати те странке за највише функције у Републици Српској и БиХ на предстојећим изборима показали изузетну способност и озбиљност у кризним ситуацијама, стабилизовали друштво, да ће то и даље чинити и неће дозволити никакву страну управу над Српском коју странци прижељкују.

То би се десило када би на изборима побиједили фаворити странаца, напоменуо је Додик, који је кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске.

Он је нагласио да је стара тежња странаца да управљају БиХ, да стога у континуитету шаљу најгоре извјештаје – да би остали, те указао да Кристијан Шмит има мјесечна примања од 24.000 КМ.

– Босна је тешко објашњива ствар, она је потпуна регресија, у њој нема визије, води се политика надгорњавања. Међународни фактор је остао намјерно или ненамјерно као оружје за муслиманску ствар, да оствари оно чему теже муслимани, што је за нас немогуће – рекао је Додик за телевизију Пинк.

Он је нагласио да је за Србе прихватљива само уставна БиХ.

– Никаква друга није. Није ни ова данас која функционише са страним интервенционизмом – поручио је Додик.

Када је ријеч о енергетској ситуацији у контексту чињенице да Република Српска има одређене вишкове, Додик је навео да ће Српска те вишкове примарно подијелити са Србијом, нагласивши значај успостављања енергетских савеза.

– Суштина сваке привреде су јефтини енергенти – рекао је Додик.

У осврту на недавни састанак са предсједником Русије Владимиром Путином, Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ, поновио је да је основна Путинова порука да цијени и подржава пријатеље и да их никада неће оставити на цједилу.

Додик је рекао да му је Путин пренио и то да је врло важно што одржава односе са Србијом, као и да разумије ситуацију у Републици Српској и жели афирмацију међународног права.

Подијели: