Немјерљива заслуга бораца у очувању Српске

08.11.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је крсну славу – Митровдан предсједнику Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Радану Остојићу, свим демобилисаним борцима, ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца, истичући да је њихова заслуга немјерљива у очувању и одбрани Републике Српске.

“Њихов допринос у одбрани Републике Српске је огроман и њима дугујемо поштовање и захвалност за нашу Републику Српску. Сваки дан, а крсна слава посебно, прилика је да се сјетимо жртве коју су уградили у темеље наше отаџбине, у одбрану наших огњишта и за слободу коју данас имамо”, истакао је Додик у честитки.

Такође, додао је Додик, данашњи дан је прилика и да се укаже на потребу побољшања материјалног положаја сваког демобилисаног борца, ратног војног инвалида и породице погинулог борца.

“Институције Републике Српске наставиће да раде на томе да сви они живе живот достојан човјека, те да заједно ријешавамо питања која се тичу борачко-инвалидске заштите. Желим вам срећну крсну славу и да је обиљежите у здрављу и љубави са својим најближим”, нагласио је Додик.

Подијели: