Није проблем поновно бројање гласова, већ незаконит рад ЦИК-а

10.10.2022.

Није проблем поновно бројање гласова, али је проблем што ЦИК БиХ не ради то у складу са законом, рекао је у интервјуу за РТРС кандидат за предсједника Републике Српске и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

– Они су морали да утврде претходне резултате и дају могућности да се у року три дана евентулано уложе жалбе и онда да одлучују свему – рекао је Додик.

Додик истиче да је ЦИК “пао” под политичке утицаје или улицу.

– У Сарајеву то видимо све чешће, као што је Кристијан Шмит пао под утицајем улице у Сарајеву прије неколико мјесеци. То и сада исто видимо – навео је Додик.

Додик је навео да је ЦИК изабран незаконито.

– Нико није овдје наиван и зна се да је ЦИК политички обојен. Сматрали смо да ће имати бар мало професионалног достојанства код себе и да ће утврдити прелиминарне резултате и да ће онда у складу са законом реаговати. Међутим, и оно мало повјерења што смо имали, погажено је. Уложићемо жалбу на одлуку ЦИК-а Суду БиХ, ако нам и то дозволе. Ако има и “П” од правосуђа морали би да је пониште, и натјерају ЦИК да донесе прелиминарне резултате, па онда да доносе неке одлуке – појаснио је Додик.

Додик је истакао да СНСД нема проблема са пребројавањем гласова, али, како истиче, сада постоји сумња.

– Сутра ћемо и на највишим органима партије имати састанак и одлучити како и шта даље. Оваква БиХ не треба никоме – рекао је Додик за РТРС.

Подијели: