Никада им нећемо, ни опростити ни заборавити

24.03.2023.

Окупљамо се овдје, не да се сјећамо, него да не заборавимо оно што се десило од стране злотвора који је наложио да се бомбардује Србија, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик у Сомбору, на обиљежавању Дана сјећања на страдале у НАТО агресији.

– Никада им нећемо, што се мене тиче, ни опростити ни заборавити, без обриза на поруке које нам наша светост шаље. Не можемо да им опростимо јер су били бездушни. Не можемо да им опростимо зато што су баш до краја ишли, не само да нас разоре и униште, већ да нас потцијене и понизе – поручио је Додик, и додао – Ја не могу да им вјерујем и никада нећу моћи.

– Никада им нећемо, што се мене тиче, ни опростити ни заборавити – поручио је Додик.

Истакао је да се окупљамо захваљујући предсједнику Србије Александру Вучићу, да се агресија не заборави и да се агресија назове правим именом.

Предсједник Српске је навео да смо ми народ који је са њихове стране назван колатералном штетом.

– Наши људи и наша дјеца су гинули са траумама које смо могли да чујемо од породице која је изгубила оца, и много је таквих. И онда нам овдје дођу и кажу да треба да заборавимо и да идемо даље, али они морају да схвате да српски народ чине једнако и живи и мртви, али и они који ће се родити и овдје доћи – рекао је Додик.

Истакао је да је наша је одговорност да се перма онима који долазе понашамо одговорно.

– Никада се нећу клањати онима који нам доносе само зло. ЕУ у коју смо вјеровали да је мјесто у коју теба да се запутимо, данас нам само поставља ултиматуме. Ми не желимо Европу ултиматума. Да ли је то њихова немоћ, или рани знак њихове пропасти, али знам да морамо да чувамо наш суверенитет и народну вољу. А народна воља је да Срби имају двије држве, Србију и Републику Српску, то је оно што морају да нам признају – казао је Додик.

Подијели: