Никада не заборавити оне који су дали животе за нашу слободу

25.09.2022.

У Ракелићима код Приједора обиљежена је 30. годишњица формирања 4. батаљона 43. приједорске моторизоване бригаде која је имала значајну улогу у одбрани западно-крајишких општина и у формирању граница Републике Српске.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да треба његовати сјећање на борце који су дали своје животе како би српски народ на овим просторима осигурао слободу и да они који су стварали Републику Српску имају највише права да брину за њу.

Борци 4. батаљона 43. моторизоване бригаде на свом ратном путу прошли су бројна ратишта, почев од Славоније, па преко читаве Републике Српске, гдје год су се, кажу, браниле српске границе. Истичу да су добрим дијелом били ударна јединица, због чега им је ратни пут био дуг и тежак.

– Јуче сам био са командном структуром читавог мајевичког округа, Семберија, Мајевица. Људи који су командовали јединицама у нашем ослободилачком рату и они су веома заинтересовани за судбину Републике Српске – каже Додик.

Заједничке борбене активности са 4. батаљоном у одбрани западних граница Српске, имали су и припадници Министарства унутрашњих послова.

Код Цркве Свете Тројице у Ракелићим служен је парастос и положени су вијенци на спомен-плочу посвећену погинулим борцима.

Подијели: