Никакве мапе пута о чланству у НАТО не могу проћи Предсједништво

16.01.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Денис Бећировић био у приватној посјети сједишту НАТО савеза у Бриселу и све што је тим поводом изјавио не представља став Предсједништва БиХ, већ његов лично.

– Забрињава чињеница што су се челници НАТО одлучили за овакав формат састанка, пренебрегавајући чињеницу да један члан Предсједништва не може износити ставове тог органа, нити представљати БиХ ако о томе не постоји договор – нагласио је Додик за Срну.

Упитан да прокоментарише Бећировићеву изјаву да је данас у Бриселу предложио нови приступу интензивирању НАТО интеграција БиХ кроз заједничку мапу пута према којој би се БиХ могао упутити позив за чланство у НАТО у што краћем року, Додик је истакао да БиХ не иде у НАТО интеграције и да је то добро познат став Републике Српске.

– Никакве мапе пута о којима говори Бећировић нису прошле Предсједништво нити могу проћи. Све добре вијести које из Брисела шаље бошњачки члан Предсједништва Денис Бећировић вјероватно су добре само његовим политичким истомишљеницима. То нису добре вијести за БиХ, бар не док је Република Српска унутра – поручио је предсједник Српске.

Подијели: