Нико не јуриша на новинарске структуре

05.03.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је поводом увођења клевете у Кривични законик Републике Српске да тиме нико не јуриша на новинарске структуре и да ће у јавној расправи бити елиминисани сви страхови које има медијска заједница.

– Нико ко износи истину, а у новинарству би то требало да буде главна ствар, не би требало да има проблема, нико не би требао да буде забринут да ће то бити злоупотријебљено – рекао је Додик.

Истакао је да ће све учинити да то буде на нивоу најбољих у пракси.

– Јавни простор је загађен неистинама, а ви се нисте потрудили то да ријешите. И јавној расправи, сви медији-новинари изнијећете своје ставове, а страхове ћемо отјерати и све ћемо појаснити – рекао је Додик.

Нагласио је да се неће донијети закон који ће бити на штету никога.

– Спреман сам да сједнемо и да причамо о свему – поручио је Додик.

Он је нагласио да је тачно да слобода медија мора бити апсолутна у оквиру онога што штити слободу других.

– Ја сам давно научио да је моја слобода ограничена вашом слободом. Према томе, ваша слобода треба да буде ограничена слободама других – истакао је Додик.

Подсјећамо, Влада Репблике Српске усвојила је на посљедњој сједници Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске којима се уводи ново кривично дјело против части и угледа, односно кривично дјело увреде и клевете.

Подијели: