Нисмо слободни у БиХ, то није наша земља

17.10.2023.

Процес против мене пред Судом БиХ највише иде на штету БиХ, јер ако постоји земља која трпи да јој дође странац и напише неку норму, а да суд поступа по њој, каква је то земља, рекао је и интервјуу за РТЛ директ, предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Каже да процес против њега представља правни циркус, те да је зато прича о БиХ у којој нема смисла бити.

– Најбоље да у БиХ влада мир. Што се нас тиче, ми нисмо слободни у БиХ, она није наша земља да у њој можемо остати. Прва прилика која се пружи, ми ћемо ју искористити – јасан је Додик.

Истакао је да је дошао на Суд да покаже колико је то све апсурдно.

– Ко је “високи представник”? То је само мишљење да он може мене смијенити. Мој одговор на његово мишљење је одгој у кући. Па он стално говори да БиХ нема. Сад смо ми на удару, раније је био Драган Човић. Стално му је неко на удару. Он је стално у праву, али увијек је само неко други крив. Дошао сам на суд да покажем колико је то све апсурдно – истакао је Додик.

Говорио је и односу са хрватским предсједником Зораном Милановићем.

– Нема никакве тајне. Ради се о нормалном човјеку с којим имам добре односе. Нити сам ја њему дужан, нити је он мени дужан. Једноставно дијелимо нормалне ствари. Он је важан државник. Ја њега цијеним из тог разлога. Води добро и успјешно своју земљу, на прави начин и брине се о њезином суверенитету – навео је Додик.

Каже да је приступ Милановића рационалан.

Коментарисао је и њихов састанак на Хвару.

– Нисмо се видјели неколико мјесеци. Он је био неколико дана на одмору. Човјек је био тамо, питао сам да ли се можемо видјети и дошао сам. Могао је и бити у неком другом мјесту у Хрватској. Имамо доста тешку историју. Са њим сам разговарао о економским питањима и о Европској унији. То је био коректан разговор. Он је човјек који се бори за Хрватску као што се и ја борим за Републику Српску. Захвалан сам на то пријатељство које имам са предсједником државе – појаснио је Додик.

Рекао је да почетком новембра иде у Русију.

– Имам свашта причати са предсједником Русије Владимиром Путином. Мислим да је он велики државник и да је част свакоме да има прилику сједити с њим – рекао је Додик.

Додик је, коментарушићи изјаву министра одбране у Савјету министара Зукан Хелета да планира бијег из БиХ, рекао да остаје у Републици Српској.

– Живим и рођен сам у Бањалуци и тамо ћу наставити живјети. Зашто не бих остао. Имам седморо унучади. Волим свој крај – јасан је Додик.

Подијели: