Њемачка није добронамјерна према народима који живе у БиХ

22.01.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Њемачка својом једностраном политиком и уплитањем у све што постоји у БиХ показује да није добронамјерна према народима који овдје живе, што је посљедица промашене политике актуелних власти у тој земљи, чији се резултати могу видјети на улицама највећих њемачких градова.

– Изјава њемачког амбасадора да је Денис Бећировић један од најважнијих саговорника Савезне Републике Њемачке показује колико о самој структури БиХ нема појма. Можда је њима Бећировић важан, али у цијелом систему БиХ његов капацитет је такав да без друга два представника у Предсједништву не може ништа”, написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик је истакао да је чињеница да им је Бећировић једини саговорник јер су својим непријатељским ставовима учинили немогућим било какав дијалог са представницима Српске.

– А ако амбасадор не зна, ево прилике да сад сазна – без Републике Српске и њених представника у БиХ се не може ништа, и било би добро да покажу поштовање према тој незаобилазној чињеници – навео је Додик.

Подијели: