Њемачки посланици упознати о монтираном и инструисаном процесу пред Судом БиХ

09.12.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је у Бањалуци информисао посланике у покрајинским парламентима Хамбурга и Баварске о монтираном и инструисаном процесу који се води против њега пред Судом БиХ и представља политичко и правно насиље дијела међународне заједнице.

Додик је истакао да је крајњи циљ процеса рушење уставног капацитета и позиције Републике Српске, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Додик је на састанку са представнцима Алтернативе за Њемачку, Олгом Петерсен послаником у покрајинском парламенту Хамбурга, Улрихом Сингером послаником у покрајинском парламенту Баварске, те Јуријем Кристофер Кофнером упознао саговорнике о политичким приликама у Српској и БиХ.

Он је нагласио да Српска никада неће и не може прихватити самозваног високог представника Кристијана Шмита, који нема никаква овлаштења за вршење било каквих активности у БиХ.

Предсједник Републике истакао је пуну опредјељеност институција Српске ка унутрашњем дијалогу, очувању мира и стабилности, уз досљедно поштовања Дејтонског споразума и Устава БиХ од чега зависе бројни реформски процеси.

На састанку је било ријечи и о осталим актуелним темама у Републици Српској, БиХ, региону и свијету.

Подијели: