Нова зграда факултета – још један велики успјех Српске

24.10.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је на свечаности поводом отварања зграде Архитектонско-грађевинско-геодетског и Шумарског факултета Универзитета у Бањалуци да Српска данас обиљежава још један велики успјех.

“Објекат је изграђен напором и жељом многих. Данас имамо ово здање уз финансирање Републике Српске као доказ да Српска то може”, рекао је Додик у обраћању на свечаности.

Предсједник Српске је честитао деканима, професорима и студентима отварање објекта, те истакао да се никада није жељело одустати од овог пројекта упркос свим изазовима.

Додик је рекао да је Република Српска данас стабилна и безбједна упркос потпуној свјетској геополитичкој нестабилности, те да ће таква и остати.

Он је навео да је Српска вјечито била под изазовима и притисцима и да је кључно питање овог времена и генерације одбрана јавне имовине Републике Српске.

“Шта би Шумарски факултет радио да шуме премјестимо на ниво БиХ?”, упитао је Додик.

Додик је поручио академским грађанима да морају разумјети вријеме у коме се води борба за Републику Српску.

“Борба за Републику Српску је свакодневна. Данас се боримо да генерацијама оставимо стабилну државу”, рекао је Додик.

Градња објекта почела је 2012. године, а средства за завршетак радова обезбиједила је Влада Републике Српске 2021. године.

У нову зграду уложено је 11,7 милиона КМ, а укупна корисна површина изграђеног и опремљеног објекта је око 7.300 метара квадратних.

Свечаности поводом отварања зграде Архитектонско-грађевинско-геодетског и Шумарског факултета Универзитета у Бањалуци присуствовали су, између осталих, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић и министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир.

Подијели: