Нови пројекат “Лајон хил вилиџ” за богатију туристичку понуду Требиња

06.09.2023.

На југу Републике Српске требало би да се гради стамбено-пословни комплекс “Лајон хил вилиџ”, вриједности 300 милиона марака!

У питању је инвестициони пројекат, који ће бити од посебног значаја за економски развој Требиња, али и цијеле Републике. Уговор о продаји земљишта за реализацију овог пројекта – потписали су у Влади, ресорни министар Денис Шулић и директор требињског предузећа “Нуго холдинг”, Јован Андрић.

Потписивању уговора присуствовали су и предсједник Републике Српске Милорад Додик и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Саво Минић.

Требиње би у будућности требало да краси свјетски туристички комплекс са више од двије хиљаде стамбених јединица, хотелима, ресторанима, тржним центрима, стоматолошким и медицинским објектима. Ријеч је о пројекту норвешке компаније, чији су оснивачи Требињци- чланови породице Андрић. План је, да се гради на земљишту Горица-два, и то у три фазе у периоду од седам година.

Реализацијом пројекта “Лајон хил вилиџ” додатно ће се обогатити туристичка понуда града Требиња, који у протеклим годинама биљежи рекордне туристичке показатеље.

Влада Републике Српске усвојила је 17. августа одлуку о утврђивању инвестиционог пројекта “Лајон хил вилиџ”, те о продаји земљишта у својини Републике Српске ради реализације овог пројекта.

Предмет уговора је земљиште на локацији Горица два Требиње укупне вриједности од око 964.000 КМ.

Компанија “Нуго холдинг” из Требиња обратила се Влади Републике Српске ради реализације директне стране инвестиције “Лајон хил вилиџ”, укупне вриједности око 300 милиона КМ.

Према достављеном пројекту, комплекс ће обухватити изградњу стамбено-пословног објекта са 2.020 стамбених јединица резиденцијалног туризма, а планирано је да буде реализован у три фазе у периоду од седам година.

Пројекат подразумијева изградњу пословно-стамбеног комплекса, хотела, ресторана, тржног центра, стоматолошких и медицинских објеката.

Ријеч је о пројекту компаније “Нуго холдинг”, која послује у саставу компаније “Брова холдинг” из Норвешке, чији су оснивачи чланови породице Андрић, која је поријеклом из Требиња.

Подијели: