Обилазак изградње тениских терена за “Српска опен”

03.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће све бити спремно за тениски турнир “Српска опен” као највећи спортски догађај у Српској и БиХ након олимпијаде.

“Овдје сам био прије десет дана и сада видим да грађевинци финиширају радове. Терен је припремљен и има довољно времена да све буде финализовано”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци након што је посјетио градилиште тениског комплекса за турнир “Српска опен”.

Он каже да је интерес за турнир огроман и да Бањалука и Српска овим добијају значајан спортски догађај.

“Веома смо почаствовани што смо добили могућност да организујемо овај турнир. Све што смо урадили доказ је наше способности и умијећа, иако су рокови за изградњу били кратки. Изградили смо сјајан комплекс који ће остати Бањалуци и спортској заједници Српске”, рекао је Додик.

Осим Ђоковића, у Бањалуци ће играти Андреј Рубљов, Станислав Вавринка, Борна Ћорић, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Фабио Фоњини, Ласло Ђере, Филип Крајиновић…

“Српска опен 2023” представља АТП турнир из серије 250, који се након двије узастопне године у Београду, ове године одржава у Бањалуци.

(Срна)

Подијели: