Обиљежено 15 година од смрти Милана Јелића

30.09.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Модричи да ће некадашњи предсједник Републике Српске Милан Јелић остати вјечно у живом сјећању, јер је до преране смрти урадио много за друштво.

Додик је поводом обиљежавања 15 година од Јелићеве смрти рекао да је то прилика да се сви присјете Јелићевог лика и дјела, његових брзих, као и промишљених опсервација.

– Никада није мировао, као да је знао да ће га смрт прекинути увијек је јурио, стизао и завршавао посао – рекао је Додик.

Додао је да губитак Јелића никада неће прежалити, али да је поносан јер је познавао важног човјека који му је помогао да кристалише поједине ставове у односу на људе и друштво.

– Сада ми је најважније да сам на овом мјесту, прије 15 година сам му обећао да ће га чувати Полиција Републике Српске и она га чува и данас. Када је била реформа полиције, хтјели су нам је отети, али сам се на његовом гробу завјетовао да се то неће догодити – рекао је Додик.

Истакао је да је Јелић био велики човјек и патриота, спортски и хумани радник, те да је волио Модричу изнад свега, коју није напустио ни када је био на функцијама предсједника и министра.

– Из Модриче је ишао у Бањалуку на посао. То је говорило о томе колико је био повезан са овом општином. Нека му је слава – рекао је Додик.

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански фотије, у присуству највиших званичника Републике Српске, данас је у Модричи служио парастос поводом 15 година од смрти бившег предсједника Српске Милана Јелића.

Милан Јелић /1956-2007/, предсједник Републике Српске, привредник и политичар, преминуо је 30. септембра 2007. године.

Пошту Милану Јелићу на градском гробљу у Модричи, осим Јелићеве породице, одали су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, министар правде Републике Српске Антон Касиповић, министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић, те министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.

Међу њима су били посланици у Народној скупштини Републике Српске Мара Гранула и Ристо Марић, као и посланик у парламенту БиХ Сања Вулић, те руководство општине Модрича, представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, спортских и невладиних организација.

Подијели: