“Од федералних власти Срби имају само опструкције”

30.11.2022.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће представници Српске разговарати са руководствима српских повратничких општина у Федерацији БиХ /ФБиХ/ да би нашли рјешење за нагомилане проблеме у тим локалним заједницама због опструкција федералних власти.

“Срби никада нису имали ништа од ФБиХ, осим у једном тренутку када смо их могли натјерати, јер смо имали нашег представника, министра из Дрвара”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да се помоћ Дрвару и другим општине у ФБиХ искључиво заснива на помоћи која долази из Републике Српске и Србије.

“Од федералних и кантоналних власти имамо само опструкцију, негативне прописе који усложњавају ионако тешку ситуацију. Наравно да је то неприхватљиво и да не знамо на који начин да се боримо са тим. Сјешћемо са људима из тих општина и видјети како можемо помоћи”, нагласио је Додик.

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић рекао је Срни да ће Одбор упутити допис федералној управи путева, надлежним институцијама у кантону и на нивоу ентитета да помогну асфалтирање пута Дрвар-Гламоч, те затражити да буду отклоњене све административне препреке за реализацију овог пројекта.

Подијели: