Од међународне заједнице можемо очекивати само подвале

29.09.2022.

Историја Републике Српске говори да од међународне заједнице можете очекивати само подвале, истакао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, гостујући у емисији Телеринг.

– И ја се борим против тога, јер принцип попуштања само слаби Српску. Међународна заједница, заједно са америчком администрацијом никада није прихватила да Република Српска у Дејтонском капацитету и Уставу БиХ опстане. увијек су измишљали неке нове приче рачунајући на вријеме, а ето, ја сам ту 18 година у континуитету – нагласио је Додик.

Додик истиче да политика Европске уније и њених челника не иде у добром правцу.

– Они су одштампали милијарде евра без покрића, и то је срозало евро у односу на долар за 50 одсто, али о томе нико неће да говори – поручио је Додик.

За стање у БиХ највише окривљује неодлучност међународне заједнице која је увијек била на страни само једног народа.

– БиХ је у државном смислу простор без перспективе. Да ли ја то послије 30 година треба да причам. Овдје долазе међународни другоразредни и трећеразредни политичари да се иживљавају на нама. Из досаде измишљају реформе које нама овдје праве проблеме. Давно, на једном скупу Никола Шпирић је рекао да треба да опрезом да прихватамо предлоге из Уније, јер ће се она једног дана распасти. Сви смо се смијали, али данас гледајући, Шпирић је био добар пророк – рекао је Додик.

 

Подијели: