Одговор америчком амбасадору Мајклу Марфију

30.12.2022.

Пише Милорад Додик

Гледам и слушам оног препотентног амбасадора Марфија и питам се како једну озбиљну земљу може да “представља” један спекулант и човјек који говори неистине.

Сјећам га се још из времена кад је био упорни потрчко својих ранијих шефова.

Данас покушава да глуми некога великог и мисли да и даље живи у времену када је каријеру градио сервилним подаништвом. Није примијетио да се вријеме промијенило и да је и он накупио више година.

Господине Марфи, не постоји влада БиХ. Зашто лажете када Савјет министара БиХ називате владом? БиХ нема владу и Ви својом лажном тврдњом хоћете тако нешто да успоставите. Али то се не тиче Вас. То је ријешио Устав БиХ.
Кад се већ непотребно мијешате у унутрашње ствари БиХ, онда бар поштујте њен Усатав.

Очигледно, то за Вас не постоји. Имате своју лажну агенду и хоћете свој лажни приступ да претворите у правила.
Волите кад држите предавања другима. Само оваква БиХ може да буде Ваше уточиште, иначе да је иоле озбиљна земља, давно би Вам дала до знања да сте претјерали и да је најбоље да Ваше прегалаштво наставите тамо одакле сте дошли.

Ко сте уопште Ви да говорите о имовини и још да то тумачите. Питање имовине је ријешио Дејтонски споразум и Устав БиХ. Само спекуланти као Ви могли су да креирају да то може бити предмет високог представника, а и сами знате да то није, јер је Ваша земља гарант Дејтонског споразума.

Није ли апсурд да управо Ви причате о државној имовини, а долазите из земље у којој имовина припада савезним држама, њих 50, а и земљиште дистрикта Вашингтон, гдје је сједиште државних институција, уступљено је споразумом савезних држава које граниче с њим. И да ли је и то лаж, као што ви лажете да БиХ има имовину.

У Дејтонском споразуму јасно пише, словом, а не некаквим духом који ви намећете, да је имовина власништво Републике Српске и Федерације БиХ. И то се неће промијенити без обзира на то шта Ви са својим лажним високим представником и страним судијама у Уставном суду покушали урадити.

Видим, опет причате и о корупцији. Покишавате нама изабраним политичарима да држите лекције о томе, а Ваша влада овдје убаци 80 милиона долара разним протувама које зовете невладиним организацијама да шире Ваше вриједности, а које нису у интересу овог народа.

И то не називате корупцијом и за Вас је нормално да отворено финансирате разне поданике који онда лажу, измишљају приче о криминалу овдје. Зашто не објавите јавно имена тих којима су та средства уплаћена па да се може провјерити да ли су опорезована. Будите сигурни да ћемо ми то овдје провјерити.

Упознао сам многе америчке амбасадоре који су били овдје. Сви су они бивши, као што ћете и Ви бити бивши.
Уколико одлучите да ми одговорите, имаћу још много тога да Вам кажем.

Немојте ово сматрати новогодишњом честитком, јер Вама нећу ништа честитати.

Подијели: