Одлични односи с Вучићем и Србијом

18.03.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да има одличне односе с предсједником Србије Александром Вучићем и да је квазиприча изјава министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да је од агенција добио информације да се Вучић окреће Јелени Тривић.

“Намјера Хелеза и његових да у вези с тим дискутују као велики зналци апсолутно говори о жељама да овдје добију своје партнере и да одређују шта ће бити у БиХ”, рекао је Додик Срни.

Предсједник Српске истиче да не добија никакве информације од агенција и да их никада није ни добијао и да је Хелезова изјава квазиприча.

“То се могло видјети на начин да посјету (српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ) Жељке Цвијановић Хрватској доводи у вези с тим како преко Хрватске ваљда треба да дођем до Вучића”, рекао је Додик.

Он је истакао да с предсједником Србије и Србијом имају одличне односе.

“Политичко дјеловање може да буде ствар личног избора, али то сигурно први неће знати Хелез. Он треба да схвати да је министар кога су изабрале садашње партнерске политичке партије”, рекао је Додик.

Додик је рекао да Јелена Тривић има право да формира своју партију и да Хелез неће бити тај који ће одређивати ко је формиран.

“Он даје спекулативне изјаве. Свако може да формира партију у Републици Српској, слободно друштво и ми немамо ниједан проблем с тим”, рекао је Додик.

Предсједник Српске је рекао да вјерује да Хелез никада није био у контакту са Вучићем.

“Не вјерујем да он зна шта Вучић намјерава”, рекао је Додик и додао да Хелез покушава да се наметне као свезналица.

Додик истиче да је све, наравно, могуће, али да је сигурно то да Хелез нема појима.

Подијели: