Odlični odnosi s Vučićem i Srbijom

18.03.2023.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ima odlične odnose s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je kvazipriča izjava ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza da je od agencija dobio informacije da se Vučić okreće Jeleni Trivić.

“Namjera Heleza i njegovih da u vezi s tim diskutuju kao veliki znalci apsolutno govori o željama da ovdje dobiju svoje partnere i da određuju šta će biti u BiH”, rekao je Dodik Srni.

Predsjednik Srpske ističe da ne dobija nikakve informacije od agencija i da ih nikada nije ni dobijao i da je Helezova izjava kvazipriča.

“To se moglo vidjeti na način da posjetu (srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH) Željke Cvijanović Hrvatskoj dovodi u vezi s tim kako preko Hrvatske valjda treba da dođem do Vučića”, rekao je Dodik.

On je istakao da s predsjednikom Srbije i Srbijom imaju odlične odnose.

“Političko djelovanje može da bude stvar ličnog izbora, ali to sigurno prvi neće znati Helez. On treba da shvati da je ministar koga su izabrale sadašnje partnerske političke partije”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da Jelena Trivić ima pravo da formira svoju partiju i da Helez neće biti taj koji će određivati ko je formiran.

“On daje spekulativne izjave. Svako može da formira partiju u Republici Srpskoj, slobodno društvo i mi nemamo nijedan problem s tim”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da vjeruje da Helez nikada nije bio u kontaktu sa Vučićem.

“Ne vjerujem da on zna šta Vučić namjerava”, rekao je Dodik i dodao da Helez pokušava da se nametne kao sveznalica.

Dodik ističe da je sve, naravno, moguće, ali da je sigurno to da Helez nema pojima.

Podijeli: