Одлука о стварању Војске Републике Српске била историјска

11.05.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку команданту Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ бригадиру Сретену Милошевићу, припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, као и некадашњим припадницима Војске Републике Српске поводом 12. маја – Дана Војске Републике Српске.

“У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом обиљежавања 12. маја – Дана Војске Републике Српске”, наводи се.

Додик је у честитки подсјетио да је одлука о стварању Војске Републике Српске, која је донесена 12. маја 1992. године, била историјска и да ће тај датум остати уписан златним словима у историји српског народа, јер, како наводи, без Војске Републике Српске не би било ни Републике, ни слободе.

“Трећи пјешадијски (Република Српска) пук Оружаних снага БиХ наставио је са поносом да баштини вриједности и традицију Војске Републике Српске, али и српског народа у цијелини”, стоји у честитки предсједника Српске.

Он је истакао да посебну захвалност данас исказујемо онима који су херојском борбом и несебичним жртвовањем, вођени часним и племенитим циљевима, свој живот уградили у Републику Српску, одбранили њену територију и сачували српски народ.

“Наша је трајна дужност и обавеза, али и младих генерација које данас живе у миру и слободи, да чувамо сјећање на жртву палих бораца, као и да сачувамо и одбранимо нашу Републику Српску која је гарант опстанка Срба на овим просторима”, наводи се у честитки предсједника Републике.

Подијели: