Односи Српске и Мађарске пријатељски и зановани на реалним потребама

22.06.2023.

Република Српска почаствована је посјетом премијера Мађарске Виктора Орбана и делегације из ове земље, рекао је предсједник Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре.

– Захвалили смо се за подстицај од 100 милиона евра за привреду коју смо добили од Мађарске – рекао је Додик.

Исткао је да Српска жели да примијени искуства Мађарске.

– Мађарска је упсјешна економија и има значајна искуства. Постала је развијена земља – навео је Додик

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милорад Додик (@mdodik.official)

Истакао да је данас потписана заједничка изјава која ће бити основа за развој конкретних послова у оквиру различитих области привреде, енергетике образовања комуникације и саобраћаја као и свега осталог што представља наш заједнички интерес.

Истакао је да очекује унапријеђење сарадње по свим питањима.

Он је додао да Српска прати оно што Влада Мађарске чини у области демографске политике, гдје се покказује као науспјешнија.

– Желим да се захвалим Орбану на побољшању статуса српске заједнице у Мађарској, која је показала далеко већи степен подршке него неке друге земље – рекао је Додик.

Додик је истакао да су односи Српске и Мађарске пријатељски, да се заснивају на реалним потребама развоја у различитим сферама живота.

“Мађарска је успјешна економија, има значајна иксуства у развоју и жеимо да их примијенимо овдје”, рекао је Додик на конференцији за новинаре, након састанка делегација које су предводили предсједник Српске и премијер Мађарске Виктор Орбан.

Подијели: