Одржан састанак владајуће коалиције

10.11.2022.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће конститутивна сједница Народне скупштине Републике Српске бити одржана у уторак и да је владајућа коалиција постигла договор да кандидат за предсједника Парламента буде лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић.

Додик је рекао да је договорено и да Боран Босанчић из ДЕМОС-а буде кандидат за генералног секретара НСРС.

Новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић положиће у уторак, 15. новембра, заклетву на конститутивној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће тиме бити уведена нова пракса.

– Цвијановићева би након овога, односно 16. новембра, требало да преузме дужност у Предсједништву БиХ. Дан раније ће положити заклетву у Народној скупштини Републике Српске, што сматрамо да је веома важно – рекао је Додик.

Додик је рекао да је на данашњем састанку владајуће коалиције у Бањалуци разговарано о формирању власти у Српској и на нивоу БиХ.

Он је навео да постоји начелни договор о мандатима у новој влади Републике Српске.

– Приступ је да имамо подршку за избор четири делегата из СНСД-а за Дом народа ПС БиХ. То значи да ће од пет делегата четири бити из СНСД-а – рекао је Додик.

Он је рекао да ће Радован Ковачевић, Средоје Новић, Никола Шпирић и Сњежана Новаковић Бурсаћ бити кандидати СНСД-а за Дом народа.

Додик је истакао да је задовољан степеном усаглашености политика свих чланица ове коалиције.

Подијели: