Одржан свечани пријем поводом ступања на дужност предсједника Српске

22.11.2022.

У Бањалуци је вечерас одржан свечани пријем поводом ступања на дужност предсједника Републике Српске Милорада Додика који је овом приликом поручио да ће непрестано радити да сачува Српску.

Пријему су присуствовали српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијери Српске Радован Вишковић и Србије Ана Брнабић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министар одбране Србије Милош Вучевић, Његова светост патријарх српски Порфирије, руски амбасадор у БиХ Игор Kалабухов, Дарко Младић, син генерала Ратка Младића и бројне друге званице из политичког и јавног живота Српске и Србије.

Патријарх српски Порфирије поручио је на пријему да у овим турбулентним временима није лако бити предсједник Српске, али да треба да гради мир и јединство.

Предсједнику Српске је савјетовао да успоставља јединство и мир. “Желимо да будете председник свих људи у Српској и да се борите за мир, јединство свих људи. Нека Вам Господ да снаге и одлучности и сигуран сам да ћете имати подршку свог народа”, рекао је српски патријарх.

ремијер Србије Ана Брнабић пожељела је срећу Додику, будућем мандатару Радовану Вишковићу, српском члану Предсједништву БиХ Жељки Цвијеновић, те поручила да ће у Србији, њеном предсједику Александру Вучићу и Влади имати ослонац и стуб да помогне када треба.

“Kада има за Србију, има и за Српску”, нагласила је Брнабићева и додала да је радује што има прилику да у новом мандату да настави сарадњу и да се граде специјалне и посебне везе Србије и Српске.

Додик је дужност предсједника Републике преузео у уторак, 15. новембра, од Жељке Цвијановић која је изабрана за српског члана Предсједништва БиХ.

Додику је тада у Палати Републике Цвијановићева свечано уручила заставу и Устав Републике Српске.

Подијели: