Окупљањем око Српске покажимо њену снагу

13.11.2022.

Новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да након полагања заклетве у уторак, 15. новембра планира да организује састанке са представницима парламентарних политичких партија, од којих очекује да се изјасне да ли желе да буду дио широке коалиције како би обезбиједили двотрећинску већину у Народној скупштини.

Додик је на Инстаграму написао да формирање власти на основу изборних резултата у Републици Српској почиње у уторак, 15. новембра одржавањем конститутивне сједнице Народне скупштине, на којој ће положити заклетву као предсједник Републике.

– Наш циљ је брзо формирање стабилне власти како бисмо наставили да радимо на приоритетним економским питањима која нас оптерећују и која захтијевају адекватан одговор институција Српске. Очекујем да се окупимо око Републике Српске и тиме покажемо њену снагу и да заједно радимо на очувању националних интереса и стварању бољих услова за живот нашег народа – навео је Додик.

Он је додао да жели јачање односа са пријатељима у региону и свијету и да реализују пројекте које су раније дефинисали као стратешки значајне.

– На томе ћу радити у наредном периоду – поручио је Додик.

Подијели: