Озваничен почетак реконструкције локалног пута у приједорској мјесној заједници Саничани

07.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да Република Српска има будућност и шансу јер представља добро мјесто у коме треба задржати младе људе.

Додик је рекао да се углавном говори о онима који одлазе, али има и оних који се враћају због чега је Српској потребно више оптимизма.

“Свима поручујемо да овдје има будућности и овдје има среће. Треба само мало више сви да вјерујемо Републици Српској и у наш народ који је изваран кроз комунистички период. Али, вјерујем да Република Српска враћа овом народу на најбољи могући начин”, поручио је Додик у Саничанима код Приједора које је посјетио заједно са српским чланом и предсједавајућом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић и делегацијом града Приједора.

У Саничанима су у току завршни радови у засеоку Кечани. Ријеч је о асфалтирању једног од три путна правца чија је укупна вриједност 327.000 КМ.

“Драго ми је да чујем да се ове активности одвијају на овај начин јер су ово пројекти које је креирала Градска управа. Могу да чујем да ће од укупног улагања бити асфалтирано укупно педесетак путева у граду”, рекао је Додик.

Он је додао да је у поступку рјешавање питање Рибњака Саничани који је један од највећих проблема овог краја и то ће се ријешити онако како то народ овдје очекује.

“Република и град су ту, радимо у синергији. Људима овдје могу да захвалим за стрпљење, подршку и сарадњу. Ми смо ту, ово је наша обавеза, а не ничија самовоља. Ми имамо обавезу да будемо свугдје у Републици Српској, па и овдје у Приједору”, рекао је Додик.

Он је додао да вјерује да ће и град Приједор и све мјесне заједнице осјетити подршку коју Република даје у наредним годинама и значајно ријешити сва отворена питања.

“Градска власт у Приједору, предвођена СНСД-ом, има велику подршку мјештана, што су показали данашњим лијепим дочеком да заједно обиљежимо почетак реализације овог пројекта”, написао је Додик на свом Твитер профилу.

Овој манифестацији присуствовали су и српски члан и Предсједавајућа Предсједништва Жељка Цвијановић и градоначелник Слободан Јавор.

Влада Републике Српске додијелила је граду Приједору средства за асфалтирање путева и улица у износу 4.843.000 КМ, а у овој фази ријеч о другом појединачном уговору с “Приједорпутевима” вриједном укупно 2.060.000 КМ за 27 путних праваца укупне дужине више од 14 километара.

Подијели: