Писмо Алијеву: Српска жели стабилан мир и просперитет за пријатељски Азербејџан

27.09.2023.

Република Српска жели стабилан мир и просперитет за регион Карабаха и пријатељски Азербејџан, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик у писму које је упутио предсједнику Азербејџана Илхаму Алијеву.

– Помно пратим дешавања која се односе на ситуацију у региону Карабаха и желим да кажем да је рјешавање вишедеценијских спорова, као у историји многих других народа и држава широм свијета, захтијевало храброст и мудрост јаког и мудрог лидера – навео је Додик у писму које је објављно на званичном сајту предсједника Азербејџана.

Додик је исказао искрену наду да ће новонастала ситуација отворити могућност пуне интеграције овог региона и његових становника, као и њиховог даљег развоја и напретка.

– Још једном желимо дуг и стабилан мир и просперитет региона Карабаха и цијелог Азербејџана – навео је Додик.

Додик је подсјетио и на састанак са Алијевим који је одржан 20. августа.

– Желим да изразим ахвалност на прилици да се 20. августа сретнем са Вашом Екселенцијом у Будимпешти и да разговарамо о даљим могућностима сарадње између Републике Српске и Републике Азербејџан. Примите, изразе мог дубоког поштовања и лепих жеља за Ваше лично здравље и благостање, као и за напредак и просперитет једног пријатељског народа Републике Азербејџан – закључио је Додик у писму.

Подијели: