Почетком новембра посјета Русији

26.10.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће почетком наредног мјесеца посјетити Русију, гдје ће се, како очекује, састати са руководством те земље.

– Почетком новембра одлазим у Русију у оквиру наших редовних сусрета са најважнијим људима те земље. Разговараћемо о актуелним питањима у нашим билатералним односима, који се развијају и пријатељски су по природи, а засновани су на узајамном поштовању – рекао је Додик за РИА Новости.

Одговарајући на питање да ли су током његовог боравка у Русији планирани сусрети са руским предсједником Владимиром Путином и министром спољних послова Сергејом Лавровом, Додик је рекао да се још ради на програму састанака.

Гасовод ће бити једна од главних тема

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће током посјети Русији почетком наредног мјесеца једна од главних тема бити градња гасовода који би достављао руски гас преко Србије у Српску.

– Непрестано се говори о гасоводу и то питање не поставља Русија, већ бошњачки политичари који са својом проамеричком политиком годинама покушавају да откажу тај пројекат – нагласио је Додик за РИА Новости.

Он је рекао да треба покушати искорустити алтернативна рјешења која како би превазишли ту препреку и наставили даље.

Према његовим ријечима, једно од алтернативних рјешења је “одређена модернизација” постојећег гасовода између Србије и Републике Српске, чиме би се појачала количина испоруке гаса.

Подијели: