Под вођством ВРС одбрањена Република Српска

10.05.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку команданту Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ бригадиру Сретену Милошевићу, припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, као и некадашњим припадницима Војске Републике Српске поводом 12. маја – Дана Војске Републике Српске.

“У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом обиљежавања 12. маја – Дана Војске Републике Српске“, рекао је Додик.

Истакао је да је Војску Републике Српске створио српски народ.

“Она је народна и одбрамбена, а 12. мај, дан када је формирана Војска Републике Српске је један од важнијих датума у нашој историји“, навео је Додик.

Нагласио је да је под вођством Војске Републике Српске одбрањена држава Република Српска која је формирана 9. јануара.

“Одбрањени су животи, вјековна огњишта и материјална средстава. Никада не смијемо заборавити херојство, храброст, част и одважност припадника Војске Републике Српске која је часно бранила свој народ у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату. Изражавам посебну захвалност свима који су своје животе и здравље уградили у темеље Републике Српске, а наша дужност је да чувамо тековине Одбрамбено-отаџбинског рата и његујемо сјећања на борце који су нам донијели слободу и мир“, навео је предсједник Републике Српске.

Подијели: