У дану када Република Српска почиње изградњу болнице у Требињу, што је највеће улагање у једну здравствену установу од оснивања Српске, из ПДП-а стижу подмукли напади на једну другу здравствену установу, рекао је предсједник Републике Милорад Додик.

Упитан да прокоментарише изјаву посланика ПДП-а Небојше Дринића, који је изнио низ оптужби на рачун Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци, Додик је изјавио за Срну да је напад услиједио само да се јавност не би бавила капиталним здравственим објектом у Херцеговини.

– Народни посланик, вјероватно сумњивог образовања, лишен кућног васпитања, дрзнуо се да нападне, ни мање ни више, него цијели УКЦ, квалификујући ту установу именима недостојним понављања – истакао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да је УКЦ у Бањалуци најреферентнија здравствена установа Републике Српске и једна од најбољих клиника у регији, а испите стручности, организације и хуманости здравствени радници УКЦ-а сваки пут су положили највећом оцјеном.

– Бацити камен на такву установу може само недорасла и политички болесна особа која од директора УКЦ не види армију људи у бијелим мантилима који свакодневно брину о здрављу наших грађана. Видљиве су похвале са бројних међународних адреса на рачун УКЦ-а који је, под вођством Владе Ђајића, исписао најбоље странице медицине у Републици Српској – нагласио је Додик.

Он је додао да напад на УКЦ и доктора Ђајића долази у данима када ова установа обиљежава годишњицу подвига направљених у области кардио хирургије, у чему је његов допронос немјерљив.

– Тиме је напад посланика ПДП-а још јаднији и срамнији – оцијенио је Додик.