Подршка институција Српске Министарству унутрашњих послова и Полицију неће изостати

21.11.2022.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да ће институције Српске подржавати Министарство унутрашњих послова /МУП/ и Полицију чији припадници морају учинити све како би били сачувани јавни ред и мир.

Додик је честитао крсну славу МУП-а – Светог архангела Михаила.

“Kрсну славу да прославите у миру и да све више напредујете. Морате сачувати јавни ред и мир за добробит наших грађана”, рекао је Додик у Центру за обуку МУП-а у Залужанима код Бањалуке.

Он је навео да се данас обиљежава више значајних догађаја за српски народ, подсјетивши на улазак српске војске и ослобођење Бањалуке у Првом свјетском рату.

“На данашњи дан је потписан и Дејтонски мировни споразум који смо прихватили и одлучили да будемо у државној заједници која се зове БиХ”, додао је Додик.

Он је поновио да је од потписивања овај споразум оскрнављен наметањима високих представника, што је недопустиво.

“Република Српска данас слави мир. Српска је стабилна, а то се огледа и у чињеници да политички и институционално функционише у оквиру Устава”, рекао је Додик.

Он је напоменуо да је у протеклом периоду улагано у цијелу Републику Српску од Требиња, Вишеграда, Јахорине до Бањалуке.

“Ускоро почињемо градњу болнице у Требињу, а биће настављена реконструкција неких болница, као и додатна улагања у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци”, рекао је Додик.

Он је подсјетио да се у Српској граде и ауто-путеви, с циљем спајања Бањалуке и Бијељине.

“Веома је важно да Република Српска поштује Дејтонски мировни споразум и једино је прихватљиво постојање његовог слова. Само тако БиХ може функционисати”, категоричан је Додик.

Он је поновио да је неопходно вратити надлежности Републике Српске.

“Република Српска ће показати карактер у годинама које долазе, с циљем очувања уставно-правне позиције. Веома је битно што је Полиција Српске вратила своје достојанство и да је сачувана упркос бројним покушајима да буде укинута”, рекао је Додик.

Он је истакао да сви који заврше Полицијску академију добијају посао.

“Желим вам да останете патриоте одане нашим грађанима, слободи и миру”, поручио је Додик.

Подијели: