Подршка опозиву градоначелника Бијељине

17.03.2023.

Лидер Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик изјавио је да подржава опозив градоначелника Бијељине Љубише Петровића јер води погрешну политику конфронтације, те најавио велике инвестиције у Семберији.

Додик је истакао да Бијељина, као један од најважнијих центара у Републици Српској, завређује стабилну власт која може да рјешава проблеме и да анимира све могуће потенцијалне изворе за развој.

Уочи велике трибине Народне коалиције “Покренимо Бијељину”, Додик је истакао да подржава смјену градоначелника на иницијативу скупштинске већине која представља већинску вољу народа.

Он је истакао да се ради о демократском процесу, оцијенивши да је богатство да се користе демократски процеси, а не улице или неке друге методе.

“Овдје је на тесту владајућа колација. Људи су веома окупљени око овога, вјерујем да је то готова ствар и једина вијест коју очекујем је да је смијењен градоначелник и да се припремамо за избор новог”, поручио је Додик.

Он је оцијенио да је у Бијељини све годинама сведено на неку високу политику, умјесто на локалну.

За градоначелника Петровића из СДС-а о чијем се опозиву одлучује на референдуму у недјељу, Додик је рекао да је водио и води погрешну политику конфронтације и подсјетио да је републичко руководство показало добру вољу на почетку његовог мандата да подржи комуникацију и сарадњу, али су наишли на веома некоректан пријем.

“Када је изабран то је била велика грешка, изгубљени су значајни послови, јер је сарадња градске и републичке власти никаква”, оцијенио је Додик.

Он је навео да се у Бијељини гради ауто-пут ка Рачи, да су отпочели преговоре и потписали прве уговоре за дионицу Бијељина – Брчко, да слиједи изградња дринског насипа, брзе саобраћајнице према Зворнику, те истакао да је све што је обећавао и испуњено.

Према његовим ријечима, у Бијељини је републичка власт инвестирала у изградњу обилазнице, болнице, више од 250 милиона КМ пласирано је пољопривредним произвођачима, уређен је канал кроз центар града, што су све велики пројекти који показују да се може урадити када се жели, преноси Срна.

“Из Бијељине немамо ни захтјева за пројекте, тек нешто вриједно девет милиона КМ, а Влада је недавно сумирала пројекте које ћемо овдје радити наредних пет година и њихова је вриједност милијарду и 400 милиона КМ”, навео је Додик.

Он је нагласио да се скупштинска већина мора поштовати.

“Поштујем је и ја, то је одраз демократске воље народа, а градоначелник је извршни орган који мора да поштује скупштонску већину и законе”, закључио је Додик.

Подијели: