Појединци у Црној Гори мисле да имају тапију на вољу већине и да је она против уједињења

29.10.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да реаговање црногорског Министарства вањских послова на његову изјаву о јединственој држави показује да појединци у Црној Гори сматрају да имају тапију на вољу већине и да је та већина априори против уједињења.

– Било би занимљиво провјерити вољу грађана Црне Горе, али не на Лајчаковом, већ демократском референдуму, чак и у овом тренутку, а шта би тек такав референдум могао показати за 50 или 100 година – рекао је предсједник Српске одговарајући на питање Срне да прокоментарише реаговање МВП Црне Горе на његову изјаву да Срби у овом вијеку треба да формирају јединствену државу коју чине Србија, Република Српска и Црна Гора.

Предсједник Српске је нагласио да Србија, Црна Гора и данашња Република Српска имају искуство живота у заједничкој држави.

– Када кажем да би добро било да се у стогодишњи национални план укључи и могућност поновног уједињења не мислим на присилни акт удруживања, већ на слободно изражену вољу грађана тих држава – рекао је Додик.

Он је истакао да је велики Његош знао шта је снага народа и великог грма како је и писао: “…Из грмена великога лафу изаћ трудно није, у великим народима генију гнијездо вије”.

Подијели: