Полагање заклетве у Народној скупштини Републике Српске

15.11.2022.

Новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик положио је данас заклетву у Народној скупштини Републике Српске.

Додик је у обраћању истакао је Република Српска импресивна друштвено-политичка заједница, поручујући да је мирна, стабилна и уређена Република одувијек једини циљ.

– Овај дан користим да све позовем да нас прихвате као партнере о питањима важним за Републику Српску – рекао је Додик.

Новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Српска нуди поштивање устава у БиХ, те да ће кључна политика бити борба за стабилност и мир.

Додик је, након што је у Народној скупштини Републике Српске положио свечану заклетву, нагласио да међународни интервенционизам није у интересу било кога у БиХ.

Он је нагласио да неће бити прихваћене интервенције које задиру у имовинско-правне односе или друга питања важна за Републику Српску и поновио да Kристијан Шмит није високи представник у БиХ.

“Устав БиХ је за нас довољан оквир да радимо и фукционишемо. Политички реваншизам није опција. Уколико неко жели да прихвати лажног високог представника, реаговаћемо”, поручио је Додик.

Он је изразио наду да ће са потпредсједницима Српске успјешно сарађивати.

“Трећи пут у свом животу стојим пред вама као предсједник Републике Српске. Многи су ту били прије мене, па могу да осјетим понос људи који су ово радили – Радована Kараџића, Биљане Плавшић, Николе Поплашена, Мирка Шаровића, Драгана Чавића, Милана Јелића, Рајка Kузмановића и Жељке Цвијановић. Република Српска је нама најважнија, посебно за све људе који су живели овђе. Увијек смо сарађивали са свима, зато и користим овај дан да позовем све да са нама буду партнери, а да не очекују поданике јер то неће добити”, каже Додик.

Подијели: