Полицијa Српске никоме у БиХ не треба бити проблем

11.01.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Република Српска има право на своју полицију која ће бити опремљена у складу са свим међународним стандардима, те да дефиле у Источном Сарајеву није прављен да икога иритира или буде било какав удар на Бошњаке.

Додик је рекао новинарима у Бањалуци да Полицију Српске контролишу међународне организације, те да у њој нема ништа од опреме и наоружања што није полицијски реквизит и што не припада полицији.

Он је рекао да нема ништа против да се поједине полицијске агенције у Федерацији БиХ опремају и наоружавају, али у складу са законом, као што чини Полиција Српске.

Додик је рекао да никоме не треба бити проблем што је Полиција Српска на дефилеу поводом Дана Српске у Источном Сарајеву показала чиме располаже, али своје људе, обученост.

“То ништа није незаконито”, рекао је Додик и поновио да Полиција Српске ништа не скрива.

Он је подсјетио да ниједна оружана формација у БиХ у складу са Дејтоном не може прелазити ентитетску линију без сагласности ентитета на који долази.

“Ми то поштујемо”, рекао је Додик и додао да се дефиле правио на начин да никога не иритира, те да то није био никакав удар на Бошњаке.

“Позивам на мир и толеранцију све Бошњаке и рекао да сам да ћемо остати у БиХ све док се она креће у оквирима Устава”, рекао је Додик.

Он је навео да Срби неће да живе у неуставној БиХ.

“Вратите нам Устав БиХ и није проблем да Српска остане у БиХ. Али за нас апсолутно није прихватљива БиХ коју сте отели и у којој се неки амбасадори намећу као фактор одлука”, навео је Додик.

Подијели: