Политичко Сарајево креира одлуке Уставног суда БиХ

25.04.2023.

Уставни суд БиХ је давно постао антиуставни. Умјесто да штити Устав, он га деградира и због тога ће Народна скупштина Републике Српске захтијевати повлачење својих судија из суда који доноси политичке одлуке, а које креира политичко Сарајево, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик гостујући на Радио-телевизији Србије.

Навео је да страни амбасадори све вријеме гурају потпуну централизацију БиХ, не уважавајући статус који је утврђен Дејтонским споразумом и Уставом, већ разграђују тај статус да би Српска постала празна љуштура.

– У овом периоду, када посматрате у цјелини, постоји период када је нови систем и јачање БиХ као централне земље чинио високи представник. Па је он изгубио замах и то је преузео Уставни суд са три странца, двоје Бошњака, двоје Срба и двоје Хрвата. Тројица страних судија и муслимани се договарају у Сарајеву како ће да гласају. Од то двоје судија муслимана, један је ратни предсједник СДА, а други потпредсједник СДА. И ви сматрате да ће они бити благонаклони и да ће бити правници а не политичари. Наравно да су политичари – закључио је Додик.

Подијели: