Порука опозицији: Станимо иза концепта јаке Српске, Шмит није важан

15.09.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас опозицији да стане у борбу за национално јединство, партијско и политичко у Републици Српској.

– Станимо иза концепта јаке Републике Српске, станимо иза Српске која се мора одвојити од овог концепта БиХ – рекао је Додик за РТРС и додао да му оно што говори Кристијан Шмит није важно – рекао је Додик за РТРС у Нишу, гдје је присуствовао обиљежавању Дана српског јединства.

Њему је опозиција, каже Додик, отказала састанак који је очигледно имао са њима и нашао је начин да им узврати.

– Он није важан. Овдје су важни људи из опозиције. Радује ме што је предсједник СДС-а Милан Миличевић данас рекао да је Шмит лажни високи представник. Одједном смо чули од свих да је лажан и није високи представник. Како је Браниславу Бореновићу, предсједникиу ПДП-а, Шмит сада лажни, а није био прије шест мјесеци – истакао је Додик.

Нагласио је да “ако нам не дају БиХ предвиђену Уставом и Дејтонским споразумом, ми ову БиХ нећемо и не смијемо остати у њој”.

– Вратите нам Устав, друго не тражимо, остајемо у БиХ. Ако нећете да вратите Устав и хоћете да нам узмете имовину, шта ћемо ми у БиХ. То је оно што опозиција мора да разумије, а не Шмит. Њега ионако нико не разумије – поручио је Додик.

Подијели: